kapak

 

 

Kim Hyun Joong kimdir?

İlk olarak biraz bilgi edinelim kimmiş bu adam? Kendileri 6 Haziran 1986 Seul doğumlu şarkıcı ve aktör. Elle çizilmiş, porselenden yapılmış kadar yakışıklı bir erkek öyle ki yere düşse parçalara ayrılacak sanırsınız 😀 Gülümsemek Kim Hyun Joong’a çok yakışır, o da farkında olmalı ki sıklıkla gülümser. Şekil A, Tablo 1.1 buyrun bakın 😀

 

smile exsmile 3

 

 

smile4smile

 

 

Oyunculuk serüveni 2005’te yer aldığı Nonstop dizisinin 5. sezonuyla başlamıştır. Ona şöhreti getiren ise 2009 yapımı Boys Over Flowers dizisinde canlandırdığı Yoon Ji Hoo karakteridir. Eğer hala izlemediyseniz kesinlikle vakit ayırıp bi bakın derim. Ama bir düşündüm de merak edip bu yazıyı okuyorsanız mutlaka izlemiş olmalısınız 😀 Yine çok zekiyim 😛

 

bof poster

 

bof 1bof 2

 

bof 4

 

2010 yılında başrolünü oynadığı Mischievous Kiss yani bizim bildiğimiz adıyla Playful Kiss dizisiyle şöhretini katladı. BOF’taki kurgunun aksine 2.adamı değil asıl adamı oynadığından Playful Kiss’in hayranlarını tatmin etmekte daha başarılı bir yapım olduğunu söyleyebilirim. Zaten izleyenler bilir BOF’tan sonraki en baba dramalardandır Playfull Kiss.

 

playfull posterplayfull2

 

 

playfull 1

 

 

Ayrıca 2012 yapımı olan City Conquest dizisinin başrol oyuncusu olması planlanırken bazı telif problemleri nedeniyle anlaşması feshedildi. Tabiki de jönümüz Hyun Joong pes etmedi 2013 yapımı Insipiring Age adlı yeni dramasının çekimlerine başladı.

 

age posterage 2

 

 

age 4age 1

 

Ama sayın okuyucum benim İnspiring Age’le ilgili kanayan öyle bir yaram varki, sormayın 😦 Hala izlediğimde boğazım düğümleniyo 😦 İşte o sahne;

 

 

Ok Ryeon ve Jung Tae birbirlerine aşıktır. Jung Tae’nin düşmanı olan kötü adamlar içkisine zehir koyar ve kendisine ikram ederler. Durumdan şüphelenen Ok Ryeon hiç düşünmeden içkiyi Jung Tae’nin elinden alır ve kimseye hissettirmeden, içine zehir konmuş olabileceğini düşündüğü içkiyi içer. Jung Tae her şeyden habersizdir. Aradan biraz zaman geçince olan olur. Ok Ryeon tahminlerinde haklıdır. Çok zaman geçmeden Ok Ryeon hayata gözlerini yumar 😦 Birbirlerini yeni bulmuşlarken, vedayı tatmak zorunda kalırlar. Olan biten birden Jung Tae’nin aklından geçer. Kendini suçlar ve haykırarak ağlamaya başlar. Bir oyuncunun ağlaması ancak bu kadar seyirciye geçebilir herhalde. Haykırması, ağlaması, çaresizce koşuşu.. Gerçekten derinden etkilemişti beni. Hala izlediğimde kendimi üzgün ve kalbi kırık bulurum.. Ayrıca videonun arka fon müziğinin sizdeağlama isteği oluşturacağını da uyarı olarak belirteyim.

 

 

Müzik kariyerine değinmek istemiyorum aslında ama bir kaç önemli detaydan bahsetmeliyim sanırım. Kendileri SS501 adında cici mi cici 5 çiçek çocuktan oluşan, erkek grubunun vokalistliğini ve liderliğini üstlenmiştir. ‘SS501’ ne anlama geliyor derseniz hemen anlatayım. Grubun adı kendine özgü anlamları olan harf ve sayılardan oluşturulmuş. İlk ‘S’ Süperstar anlamına geliyor. İkinci ‘S’ ise Singer yani Şarkıcının kısaltılması. ‘5, 0 ve 1’ sayılarıysa ‘beşimiz sonsuza kadar birlikteyiz’ anlamına geliyor. Gerçekten kafa yorularak bulunmuş bir isim olmuş 😀 40 yıl düşünsem aklıma gelmez 😀 Grubun resmi fan klübünün adı Triple’s. Grup zaman zaman ara vermiş olmasına rağmen 2005 ve 2010 yılları arasında etkinliğini sürdürmüş. Hepimiz biliriz bi grubun sözcüsü lideridir. Grupla ilgili tüm açıklamalar kimin adına olursa olsun lider kanalıyla yapılır. Ama gel gelelim bizim Kim Hyun Joong Oppamız grubun dağıldığıyla ilgili hiçbir demeçte bulunmamış. Grubun dağıldığı aşikar olarak görülüyor çünkü tüm üyeler solo kariyerlerine devam ediyorlar. Ama ilginçtir ki resmi bir açıklama yapılmamış. Aslında tüm bu karmaşayı şu notla topalayabiliriz. Tüm üyelerin yeni anlaşmalarının ilk maddesi şöyle: ‘önceliğimiz daima SS501 aktiviteleridir’. Gerçekten ne kadar vefalı bir davranış, değil mi? Yani üyeler sık sık birbirlerine destek oluyorlar ve grubun dağılması söz konusu değil. Neyse bunu biraz uzattım sanki, yeter. Grup kısa zamanda birçok dalda ödül almış, büyük bir hayran kitlesi edinmişlerdir.

 

ss501ss501 3

 

 

ss501 5ss5015

 

 


 

Bu cila faslından sonra eğlenceli mevzulara gelelim mi? Ne dersiniz? 😀 Ben ilk tanımaya başladığımda çok çok merak etmiştim peki ya siz? Siz de bu yakışıklının ideal tipini merak etmiyor musunuz? Evet dediğinizi duyar gibiyim. O zaman başlayalım. Kim Hyun Joong içmesini çok iyi bilen bir adam ve karşısındaki kişide ilk aradığı özellik de buymuş. Hemen hemen tüm kadınların iyi içtiği bir ülkede aradağı çok da büyük bir özellik olmasa gerek. Genellikle soju içmeyi seviyor ve içerken şuradan buradan konuşmaktan hoşlanıyor. Gerçekten ilginç bir adam böyle ihtişamlı bir hayatın içinde sıradanlığa hasret duyuyor demekki. Kıyamam yaa. Bir röportajında uzun, düz saçlı ve oval yüzlü kadınları ayrı bir sevdiğinden bahsetmiş. Aslında bir programda ideal tipinin Lee Hyori olduğunu açıkça dile getirmişti. Hatta Hyori’ye çıkma teklif etmiş ve reddedilmiş. Böyle bi adımı hangi cesaretle atmış derseniz. Şöyle; aynı şirkette oldukları dönemde Sunbae-Hoobae ilişkileri varmış. Küçüğü olduğu için Hyori onunla yemek yer ve yanlızlık çekmesin diye çoğu zaman yanında olurmuş. Tabi bunların olduğu zamanlar Hyori’nin ülkeyi kasıp kavurduğu zamanlara denk gelince 😀 Bizim yakışıklımız gönlünü kaptırmış 😀 Gitmiş sormuş ve reddedilmiş 😀 Yakın zamanda Kim Hyun Joong’un da üyelerinden olduğu Barefoot Friends programına Lee Hyori konuk oldu. Sizce ne oldu dersiniz? Hyun Joong’a ideal tipinin değişip, değişmediğini sordu 😀 Lee Hyori, Hyun Joong’u utandırdı işte haberin detayları..

 

Yabancı veya yerli gelmiş geçmiş tüm insanlardan kiminle tanışmak isterdiniz diye sorulduğunda Seo Tai Ji cevabını vermiş. En sevdiği şarkı Seo Tai ji & Boys’un “I Know” isimli şarkısı. Bu abimiz 90’ların popüler ve sektöre yön veren isimlerinden ancak buna rağmen şarkıyı günümüzde dinlediğinizde biraz demode bulabilirsiniz. İşte o şarkı:

 

Seo Tai ji & Boys I Now: 

 

Buz patenine farklı bir hayranlığı var Kim Hyun Joong’un. Ayrıca en beğendiği sporcu da Kim Yuna. Dünya şampiyonasında canlı olarak izlediği Kim Yuna’nın muhteşem bir iş yaptığını ve cesaretine hayran kaldığını söylüyor. İşte o şanslı güzel:

 

kim yunakim yuna 2

 

Japonya’da da yaşamış olan jönümüzün lise yıllarında en havalı özelliği bir grupta gitaristlik yapması. Hatta koskoca bir günü nadir bulunan bir gitarı aramakla bile geçirmiş. Gitarına oldukça bağlı. Ayrıca kendisinin birçok röportajını okumuş biri olarak en çok şu sözlerini beğendim ve bir o kadarda manidar buldum. Bakınız o sözler: “Geçmişte olan bitenler yüzünden pişman olmak yerine bugünün keyfini çıkarın. Umarım herkes yaşadığı anın ve getirdiklerinin tadını çıkarır. İçtenlikle herkese mutluluklar diliyorum.”

 


 

Tüm bu tanışma faslının ardından bu yazının asıl amacına gelmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Kim Hyung Joong bir süre önce bomba gibi iddalarla gündeme oturdu. Takip edenler bilirler, Hyun Joong’un masum ve dürüst bir imajı vardır. Ve katıldığı programlarda, verdiği söyleşilerde, her platformda kız arkadaşı olmadığını dile getirmiştir. Birden bire genç bir bayan çıktı ve Hyun Joong’la 2 yıldır beraber olduklarını söyledi!! Bizim dürüstlüğüyle sevdiğimiz Hyung Joong bizi kandırmış mıydı?? Bu tüm fanlar ve tüm Kim Hyung Joong takipçileri tarafından yeterince şok ediciydi. Yine de hepimiz özel hayatını gizli tutmak istediğini düşünür, bir zaman sonra bunu unutabilirdik belki de..

 

Kim Hyun Joong’a Şiddet Davası Açıldı işte haberin detayları..

 

Ancak asıl bomba bu değil. Asıl bomba bu ilişkinin tam bir skandalla ortaya çıkması. Miss A diye adlandırılan ismi henüz medyaya yansımamış genç bir bayan, Songpa Polis Karakoluna giderek şiddet gördüğünü sebep göstermiş ve suç duyurusunda bulunmuş. Bu haber ilk duyulduğunda herkes gibi bende dikkat çekmeye çalışan bir fan tarafından yazılan bir senaryo olduğunu düşünmüştüm. Ancak işler ilerleyen aşamalarda öyle bir hale geldi ki, tamamen hayal kırıklığına uğradım. Geçmişi parlak dönemler yaşamasına, kendi kitlesini oluşturmasına rağmen, sürekli de yıldızı parlayan bir isim değildi jönümüz. Onu en ön plana çıkaran sevimliliği ya da temiz yaşantısı da değildi tabi ki. Ama nötr ve rutin bir hayat yaşaması insanların sevgisini kazanmasını sağlıyordu. Çünkü tüm bunlar onu ‘bizden’ yapıyordu. Ve kız arkadaşı olmasına rağmen inkar etmiş olduğunun ortaya çıkması bile kariyeri için geriletici bir gelişmeydi.

 

Üstüne üstlük bir de ortada kadına şiddet vardı ki, bu şiddet adli yollarla karara bağlanmalıydı. İşin bir diğer ilginç tarafıysa paşamızın bağlı bulunduğu KeyEast Entertainment’ın çıkan haberleri tamamen yalanlamasıydı. Bir yerde insanları tüm bunların bir karalama kampanyası olduğu fikrine sıcak bakmaya ittiler. İlk hafta çoktan 2 grup oluşmuştu bile.

 

1)Hyun Joong hayranlarını kandırıyordu, göründüğü gibi masum değildi. Ona inançlarını kaybettikleri için bu suçu işleyip işlemediğinden emin olamazlardı. Eğer şiddet uygulamışsa mutlaka cezalandırılmalıydı.

 

2)Hyun Joong tamamen kurbandı. Asla üzerine yıkılmaya çalışılan suçu işlemiş olamazdı. Bu bayan geçmişini kullanarak bir şeyler koparmaya çalışıyordu. Böyle bir kadınla beraber olduğunu neden söyleyemediğini şimdi anlıyorlardı.

 

dis

 

 

Ancak ilerleyen günlerde Dispatch tarafından ortaya çıkarılan SMS ve fotoğraflarla ortada bir ilişki olduğu delillendirilmiş oldu. Okuduğumuzda Kim Hyun Joong’un şiddeti ve ilişkiyi kabul ettiğini anladığımız konuşmaların ortaya çıkmasının ardından şirket de haberleri doğruladı. Daha doğrusu insanları kandıramayacaklarının farkına vardı.

 

Yani anlayacağınız bu olayda Miss A da dahil tüm kahramanlar, yan karakterler, baş roller, figüranlar.. kimi bulduysanız hepsi ikili oynuyordu. Miss A’nın gördüğü şiddeti raporlamasının ardından olay dehşet verici bir hal almış oldu. Bir tokattan, bir itiklemeden bahsedildiğini düşünmüştük. Bilerek uygulanmış bir şiddet değil de, kazara verilmiş bir zarar olduğunu ummuştuk. Ama öyle fotoğraflar ortaya çıktı ki, hepimiz kısık gözlerle baktık o fotoğraflara.

 

dis3

 

 

Morluklar o kadar manidar yerlerdeydi ki. Dehşete kapılmıştık. Biri sizi dövmeye kalkıştığında, ellerinizle yüzünüzü savunursunuz. Bu bir reflekstir. Sanki Miss A da kendini savunmuş, ve kolları çürükler içinde kalmıştı. Üstüne üstlük bir de kırık kaburga kemiklerinden söz ediliyordu. Kibarlığıyla tanıdığımız, çiçek çocuk dediğimiz Hyun Joong bir cani miydi?? Biz bu sorularla şaşkın şaşkın düşünürken Hyun Joong bir mesaj yayınladı. İşte o mesaj:

 

 

 

kr

 

 

 

dava

Bu mesajı görünce onun kısmen de olsa suçlamaları kabul ettiğini anladık. Büyük bir hayal kırıklığıydı. Hala hazmedebildiğimi söyleyemem. Kendimi kandırılmış hissettim en kötüsü de dizilerinde izlediğimiz adamdan bu denli farklı olabileceğini aklımın almıyor olmasıydı.

Bu özür mesajının ardından. Miss A’nın avukatı açıklama yaptı. ‘..Ünlü birinin suçunu üstlenmesinin olağanüstü bir durum olduğunu itiraf etmeliyim. Kim Hyun Joong’un özründe samimi olup olmadığını değerlendirerek, herhangi bir ceza alıp almayacağına karar verilecektir…’ Bu açıklamadan sonra insanlar tekrar ikiye ayrıldı:

 

1) Miss A sadece bir kuru özür için mi bu kadar olay çıkarmıştı? Bu mümkün değildi. Kesinlikle Hyun Joong’un imajına zarar vermek ve ondan para koparmak istiyordu. Miss A kötü kadındı.

 

2) Miss A tüm bunları sadece gururunu korumak için yapıyordu. Herşeyden önce şiddet görmüş bir kadındı ve hakkını aramalıydı.Teklif edilebilecek hiçbir meblağ yaşadıklarının bedeli olamazdı. Gerçekten içten bir özür duymak istiyordu. Miss A mağdur kadındı.

 

Miss A’nın temsilcisi Kim Hyun Joong’un bizzat arayarak içten bir özür dilediğini söyledi. Şikayetini geriye çekti. Bunun ardından dava savcılığa sevk edildi. Savcılık soruşturması süresince Miss A ve Hyun Joong’un irtibat halinde oldukları ve görüşmeye devam ettikleriyle ilgili haberler yapıldı.

 

Kasım 2014’de Hyun Joong, Miss A’nın doğum günü için sürpriz etkinlik hazırladı. Tüm bunlardan sonra nasıl tekrar böyle olabildiler anlayabilmiş değilim. Bu sürprizden sonra yeniden bir araya gelmiş oldular. Aralık 2014’te Noel tatilinde Jeju Adasına gittiler. Burada Miss A hamile kaldı, ki bunu sonradan öğreniyoruz!! Bu kaçamak tatilin akabinde tekrar ayrıldılar.

 

3 Ocak 2015’te Miss A hamile olduğunu öğrendi. 2 gün sonra Hyun Joong hamilelikten haberdar edilmişti. Aslında aralarında ne geçtiğinin farkında olmalı ve gerekli tedbirleri almalılardı. Ama bizleri bir kere daha şok etmeyi başardılar. Gerçekten ne kadar geniş yaşıyorlar ya!! Bu gelişmelerin peşine Hyun Joong’un babası Miss A’yla iletişime geçti. Miss A 3 adet ultrason fotoğrafı gösterdi, amacı kendince hamileliğinin doğruluğunu ispatlamaktı. Hyun Joong’u ailesi Miss A’nın doktor muayenesinden geçmesini, sağlık durumunun netleştirilmesini istediklerini belirtti. Doktordan randevu alındı ancak Miss A’ya ulaşmayı başaramadılar. Bu noktada aileye her ne kadar karşı çıkamasam da, Miss A’nın, genç bir bayan olarak böyle bir duruma sürüklenmesini doğru bulmuyorum. Bebeğinin babası, dedesi, ailesi de olsa onlara hamileliğini ispatlamak  ve bebeğini kabul ettirmeye itilmek.. Gerçekten zorlanmış olmalı.

 

19 Ocak’ta Hyun Joong’un kamu davasına çevrilen soruşturması neticelendirildi. Miss A’ya fiziki zarar vermesi gerekçesiyle, 5 milyon Kore Wonu para cezası ödemesine karar verildi.
Miss A’nın katılmadığı doktor randevusunun ardından, Hyun Joong’un ailesi yeni bir randevu ayarlamayı teklif etti. Miss A’nın istediği hastanede, istediği gibi bir bayan doktordan 25 Şubat için randevu alındı. Tarihler 25 Şubatı gösteriyordu ama Miss A yine randevuya gelmemişti. Bunun üzerine Hyun Joong’un ailesi, Miss A’nın ailesiyle görüşme talebinde bulundu. Hyun Joong’un ailesi pek çok açıklama yaptı. Miss A’nın onlarla iletişime geçmemekte ısrarcı olduğunu, sürekli geri çevrildiklerini, hamileliğin onaylanmasını neden geciktirmeye çalıştığını anlayamadıklarını, şüpheleri olduğunu..

 

Tüm bu söylenenlerden haberdar olmuş olacak ki, Miss A Dispatch’e bir röportaj verdi. İşte o röportaj:

 

pr

 

 

dis 6

Olaylar böyle gelişirken Kim Hyun Joong uzun bir süre Japonya’da albümün promosyonunu yapıyordu. Hamilelik olayını öğrendiği ilk zamanlarda, Miss A’ya tekrar mesaj yollamıştı. Mesajlarda bebeğin nasıl olduğunu soruyor, merak ettiğini söylüyordu. Bazı endişelerini de dile getirmişti. Hyun Joong Ağustos 2014’te, gelecek yıl askere gideceğini tescilletmişti.

 

 

Mesajlarında, bebeğinin o askerdeyken büyüyecek olmasından üzüntü duyduğu söylüyordu. Şakayla karışık ‘..Askerdeyken beni aldatırsan ölürsün..’ diye bir mesaj yolladı. Aslında normal bir ilişki içerisinde olsalardı, hiçkimse bunu yadırgamazdı. Çünkü insanlar sevgililerine böyle cümleler kurabilir. Ama onların geçmişi bunu tolere edemeyecek kadar yaralanmıştı. Ve Dispatch’in bu mesajlaşmayı da ortaya çıkarmasıyla işler yeniden kızıştı. İnsanlar yeniden ikiye ayrılmıştı:

 

1)Hyun Joong tamamen şiddete meyilliydi. Önceden darp ettiği, şiddet gösterdiği bir kadına ‘ ..ölürsün..’ diyordu. Kesinlikle zapt edilmeliydi.

 

2)Hyun Joong sorumluluklarının farkında bir adamdı. Bebeğini merak ediyor, tüm yaşananlara rağmen bebeğinin annesine endişelerini anlatıyordu. Üstelik bunu sempatik bir üslupla yapıyordu. Belki Hyun Joong, Miss A’yla flörtleşip onu yokluyordu.

 

dis5

 

 

Bu arada Miss A hamileliğini belgelendirdi ve Hyun Joong’un ailesine ulaştırdı. Artık herkesin şüpheleri giderilmişti. Hyun Joong ve Miss A’nın yeniden bir araya geleceğini söyleyen pek çok makale yayımlandı. Hyun Joong da Miss A da bu iddaları reddetti. Miss A kesinlikle böyle bir şey yapmayacağını, tekrar Hyun Joong’la bir araya gelmek gibi bir düşüncesinin asla olmadığını söyledi.

 

Hyun Joong’un bebeğinin bakımı ve yetiştirilmesinde tüm sorumluluklarını yerine getireceği açıklandı. Ama bir evlilik söz konusu değildi.

 

Son olarak Hyun Joong’un 31 Mart’ta askere gideceği yönünde haberler çıktı. Hyun Joong’un ajansı bunu redderek bir açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

 

 

 

prr

 

 

Hyun Joong’un yakın arkadaşı olduğunu bildiğimiz, Kim Jae Joong da aynı gün orduya katılacak, ama askeriyeye birlikte teslim olmayacaklar. Katıldıkları show programlarında sıkça arkadaşlıklarından bahseden ikili neden bu denli uzaklaştı merak konusu. Jae Joong’un ajansı, ‘Onlar son günlerde pek iletişim halinde değil, ve birlikte askerlik görevine başlamayacaklar’ diye bir açıklama yaptı. Buradan anlıyoruz ki, bu yaşadıkları Hyun Joong’a hem itibar, hem iş, hem dost kaybettirdi. Sadece bu kadarla kalmayacağını düşünsem de umarım zamanla hatalarını telafi edebilir. Umarım askerliğini yaparken kendine çeki düzen verir ve olgunlaşır. Umarım zaman sorunlarını çözebilir. Umarım o minicik bebek ilerde anne ve babasıyla gurur duyar.. Kim Hyun Joong Davası böylece kapanmış bulunmakta.

 

Eğlenceli başlayıp, iç karartıcı biten bir yazı oldu. İyi gelişmelerin yaşanacağı günleri iple çekiyorum. O günler geldiğinde yazım güncellenecektir 🙂

 

Yorum bırakın